fredag 31. mai 2013

10 beste bilder våren 2013


Dette er mine 10 beste bilder våren 2013. Ingen av bildene er redigert eller noe sånt.
Her ser du de: NIKON D3000
1/100 sek, f/5, ISO - 200
Temaet i dette bildet er kjærlighet. Dette er et kunstuttrykk. Bilde er tatt rett forfra slik at treet får vertikale linjer. Vi også noen steiner i bakgrunnen som gjør motivet litt mer spennende, det kan kanskje se ut som at de ruller nedover. Lyset har ikke så stor effekt på dette bilde, men gjør likevel at den høyre siden av treet er litt lysere enn den venstre. Jeg tok bilde av dette motivet fordi jeg syntes det var spennende, at det var kommet et naturlig formet hjerte i et tre. NIKON D3000
1/50 sek, f/4.5, ISO - 400
Temaet i dette bilde er natur. Det er et kunstuttrykk. I dette bilde fører kisten oss inn i bilde, den viser veien videre inn og leiter etter noe mer, men så stopper det opp på konglen som er på den. Konglen er så tydelig sammen med kvisten, mens bakgrunnen er helt uklar. Det er et veldig fint og lyst bilde, noe som har en god effekt. Om det hadde vært mørkt ville det ikke vært like bra. Jeg liker veldig godt dette bildet pga den skarpe konglen midt i motivet og effekten av det at det er så uklart i bakgrunnen, og solen gir også noen lyse områder innimellom på konglen som blir veldig fint. NIKON D3000
1/500 sek, f/11, ISO - 100
Dette her er et landskaps bilde. Bilde er et kunstuttrykk men det er også dokumentasjons bilde av at jeg og noen andre hadde gått på tur på utslettefjellet på Stord. Jeg står på toppen og tar bilde av den nydelige utsikten. Vi får solen i mot oss, som gir et fint skimmer i sjøen, det gjør også at land blir litt mørkere enn det det kunne hvert i et annet lys. Jeg liker bilde veldig godt pga effekten til solen, den fine sjøen og den store blå himmelen. 


NIKON D3000
1/20 sek, f/4.8, ISO - 200
Dette bilde er et portrett, og er et kunstuttrykk. Hunden er stilt midt i bilde, en lydig og fin hund. Hunden sitter i skogen i sitt naturlige miljø, og ser ut som en veldig mektig skapning. Hunden er veldig tydelig, og fikk veldig skarpe farger, mens skogen i bakgrunnen ikke har fult så sterke farger. Det lyset som er i bilde får et gjenskinn i pelsen til hunden. Jeg liker bilde veldig godt, fordi det ble et blinkskudd. Hunden var i stor aktivitet, men klarte å ta dette fine bilde der den sitter veldig majestetisk, og lyset får frem de fine fargene i pelsen hans. 


NIKON D3000
1/160 sek, f/9, ISO - 200
Temaet i dette bildet er solen. Siden det er solskinnet som gir effekten i brusflasken. Detter er da et kunstuttrykk. I dette bilde er fokussett på flasken som gutten drikker i fra. Fargene som kommer frem i flasken leder og inn mot munnen og ansiktet til gutten, og får oss til å se på resten av bildet. Jeg liker det veldig godt pga effekten fra solen, det kan se ut som han drikker en trylledirk eller noe annet mystisk. 


NIKON D3000
1/30 sek, f/3.5, ISO - 1000
Temaet i dette bilde er fisk. Det er et kunstuttrykk. Fisken helt fremst er helt tydelig, mens alle de andre fiskene svømmer i bakgrunnen og er helt uklare. Det er lys ovenfra i tanken til fiskene, som får toppen av plantene i bakgrunnen til å bli fin og lys på toppen og mørk under, lyset gjør også slik at det hvite på fiskene skinner litt. Jeg liker dette bilde pga det jeg har sagt ovenfor og fordi det får meg til å tenke på filmen oppdrag Nemo, som jeg likte veldig godt da jeg var mindre. NIKON D3000
1/250 sek, f/10, ISO - 180
Dette er et landskapsbilde og et kunstuttrykk. Her ser vi et klart bilde, der vi får refleksjon i sjøen av himmelen, som gir noen nydelige farger. Solen fra høyre får motivet fint og lyst samtidig som himmelen også har en stor effekt. Jeg liker veldig godt dette bildet fordi jeg var på sykkeltur i det kjempe fine været, og så stopper vi her med den fine utsikten, så jeg måtte ta bilde. 


NIKON D3000
1/800 sek, f/5.6, ISO - 200
Dette er et portrett og et kunstuttrykk. Her ser vi en hund som er konsentrer og klar til å fange noe eller noen. Den har fått et intenst blikk på det den vil ha, og venter tollmodig på at han skal få ta tennene i det. Det kommer sol bakfra, som kan gjøre det enda med spennende. Det gjør litt at ansiktet til hunden blir mørkt. Jeg liker veldig godt dette bilde pga de tingene jeg har nevnt over. Det er også en veldig fin hund, jeg er veldig glad i hunder. 


NIKON D3000
1/30 sek, f/5, ISO - 1250
Temaet i dette bilde er kristendommen, og det er et kunstuttrykk. I dette bilde er det for det meste vertikale linjer, noe som jeg assosierer med at vi skal opp i himmelen (ihvertfall i dette tilfellet). Midt i alt dette kommer det et kors. Det er et veldig lite kors, men det tar det meste av oppmerksomheten, det er det som er blikkfanget i dette bildet. Det er forskjellig lys fra mange forskjellige vinkler i dette bildet. Det er pga alle de forskjellige glassvinduene rundt om i kirken. Jeg liker dette bilde veldig godt pga mange av de tingene jeg har nevnt ovenfor. Det er et interessant bilde!


Canon EOS 450D
1/800 sek, f/5.6, ISO - 100
Temaet i dette er fangenskap, og det er et kunstuttrykk. Her ser vi en piggtråd som er tydelig nærmest, og blir utydelig lenger og lenger ut i bildet. Bakgrunnen er helt uklar. Det kan gi assosiasjoner om at det er vanskelig å komme seg ut igjen etter at noen har vært i et fangenskap. Jeg liker dette bilde veldig godt pga  mange av poengene mine over, jeg syns det er stilig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar